Hopp til innhold

Vise Innlegg

Æresmedlem Rolf Skillebæk til minne

Æresmedlem Rolf Håkon Skillebæk døde 22.januar 2021. Han har vært æresmedlem i lokallaget vårt siden 2003. Rolf ble medlem i Norges Birøkterlag i 1953, som 16 åring, og ble raskt et aktivt medlem i lokallaget Nedre Romerike Birøkterlag, den gang ved navn Skedsmo og Sørum Birøkterlag. I en alder av 20 år tok Rolf på … fortsett å lese «Æresmedlem Rolf Skillebæk til minne»

0 comments

Bee world article on Terje and recapping

Denne artikkelen om Terje Reinertsen, hans bier og forskningen ble publisert i magasinet «Bee World» den 23.februar 2021. «Bee World» er et internasjonalt vitenskapelig magasin. Artikkelen er skrevet av Melissa Oddie

0 comments

Fylkesnytt fra Oslo og Viken 1/2020 – regjeringen.no

I 2018 og 2019 gjennomførte Terje Reinertsen prosjektet Friskere bier i næringsbirøkt. Vi i Nedre Romerike Birøkterlag er glade for den økonomiske støtten til prosjektet fra Fylkesmannen Oslo og Viken. Prosjektet har bidratt til større interesse for Terjes tankesett og arbeidsmetoder i birøktermiljøet både lokalt, regionalt og internasjonalt. En god beskrivelse i Fylkesnytt. Fylkesnytt frafylkesmannen … fortsett å lese «Fylkesnytt fra Oslo og Viken 1/2020 – regjeringen.no»

0 comments

Møte i lagsbigården 24.juni

24.juni I ettermiddag var det møte i lagsbigården 🐝 😊 Mange kasser ble løftet av og det ble sett etter svermeceller i yngelrom. Det var noen få svermeceller og de ble fjernet. Mange bier og godt med honning. Flere skattekasser måtte settes på. Hvert bisamfunn ble snakket om. Mange spørsmål og mange svar. Det begynner … fortsett å lese «Møte i lagsbigården 24.juni»

0 comments

Cellebyggere og parrekassetter

20.juni I dag ble det snakket om hva som er viktig å huske på for å kunne få et godt resultat med cellebyggere og parrekassetter. Frank Hønsen og Terje Reinertsen fortalte om og svarte på spørsmål 🐝😊

0 comments

Grillfest 2020

16.juni Ååårets grillfest 🐝Vi greide ikke å unngå de svært mørke skyene. Denne varme sommerdagen overrasket oss med en skikkelig regnskur med sterk vind og tordenvær. De fleste søkte ly så godt de kunne. Birøktere er optimisiske av natur og tror at alt snart blir bedre så de ventet tolmodig på bedre vær. Etter en … fortsett å lese «Grillfest 2020»

0 comments

Lagsbigård 3.juni

27.mai 🐝Stor aktivitet i og ved lagsbigården i dag. Frank hadde observert at det var gått ut en sverm fra en av hans bikuber og synes det hastet med en gjennomgang av bikubene i lagsbigården. En av bisamfunnene hadde lagd seg en svermecelle som ble fjernet. Kuben som hadde fått hjelp, med trekkbier fra en … fortsett å lese «Lagsbigård 3.juni»

0 comments

Stor aktivitet

27.mai 🐝Stor aktivitet i og ved lagsbigården i dag. Frank hadde observert at det var gått ut en sverm fra en av hans bikuber og synes det hastet med en gjennomgang av bikubene i lagsbigården. En av bisamfunnene hadde lagd seg en svermecelle som ble fjernet. Kuben som hadde fått hjelp, med trekkbier fra en … fortsett å lese «Stor aktivitet»

0 comments

Oppfølging av de 2 bikubene som fikk byttet plass

23.mai Oppfølging av de 2 bikubene som fikk byttet plass i lagsbigården tidligere denne uken 🐝Om du sammenligner bilder med det som ble lagt ut tidligere i uken kan du se hvor stor forskjellen er når toppbrettet ble tatt av kubene🐝 En pakkvegg ble fjernet og det ble sett etter at de har fòr. 2 … fortsett å lese «Oppfølging av de 2 bikubene som fikk byttet plass»

0 comments

Årets første bisverm 2020

22.mai Årets første bisverm! Dere som enda ikke har sett etter svermeceller bør gjøre det 🐝🐝 En stor fin sverm kom og slo seg seg inn i en tom bikube.

0 comments